Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Ako čistiť tenisky na jeseň?

2023-12-27

Jeseň je špecifické obdobie, na uliciach môžeme vidieť ľudí oblečených do perových bundičiek, ale aj v krátkych rukávoch. Podobnú tendenciu uvidíme aj na nohách. Veľká časť spoločnosti si vyberá teplú a zatvorenú obuv, ale nechýba ani obdivovateľov populárnych "tenisiek". V priebehu posledných rokov rastie trend športovej obuvi neuveriteľným tempom. V podstate na tom nie je nič divného, takýto druh topánok poskytuje neuveriteľný komfort a pohodlie na dlhé hodiny. Najväčším problémom sa ukazuje byť vhodná starostlivosť o obuv. Dnes sa pokúsime odpovedať na otázku: "Ako sa starať o jesenné tenisky?"

Ako čistiť semišové tenisky?

Semišová dámska športová obuv je jednou z najčastejších voľieb. Čerstvá semišová koža jednoznačne pritahuje pozornosť a prezentuje sa vynikajúco. V tomto materiáli je kľúčovým riešením impregnácia. Takýto druh topánok nepotrebuje vodu na správnu hygienu. Semiš nie je vhodný na pranie alebo úplné namočenie. Ak už k tomu dôjde, pamätajte, aby ste obuv nevystavovali priamemu slnku. Vyplňte topánku zmačkanými novinami a umiestnite ju na teplé, suché miesto bez prístupu k slnečnému žiareniu. To práve ono zodpovedá za vyblednutý materiál. Správnym postupom v tomto prípade bude pravidelná impregnácia špeciálnym ochranným prostriedkom a pravidelné prečesávanie obuvi kefkou na semiš.

Ako čistiť kožené tenisky?

Kožená obuv je na rozdiel od vzhľadu veľmi užitočným produktom, pokiaľ ide o čistenie. Na udržanie hygieny tohto typu športovej obuvi nám stačí handrička, voda a jemný čistiaci prostriedok. Odporúčame naniesť čistiaci prostriedok na všetky druhy nečistôt a následne miesto utrieť ráznymi krúživými pohybmi. Väčší problém nastáva, keď špina nie je najväčšou chybou kože. Po dlhšom čase používania môžeme pozorovať efekt „vyschnutých“ topánok. Dôvodom je nadmerné vystavovanie sa slnečnému žiareniu a striedaniu vody. V tomto prípade odporúčame použiť špeciálnu hydratačnú pastu.

Čistenie tenisiek z nubuku

Nubuk je prírodný, no špecifický materiál. Je najväčším konkurentom semišového materiálu a nič divné na tom nie je. Štruktúra obuvi tohto typu vyžaduje takmer každodennú starostlivosť. Nubuk sa "učí" odolnosti pod naším dohľadom, v mene zásady čím častejšie, tým lepšie. Kľúčovými prvkami v tomto prípade sú kefka s mäkkými štetinami a prípravok vo spreji. Pred každým vychádzaním by sme mali striekať obuv impregnačným sprejom, a po návrate rozčešeme materiál. Tento veľmi jednoduchý proces nám umožní odolávať nubuku voči všetkým nepriaznivým poveternostným podmienkam. Dámske topánky na jeseň z nubuku by s plynulým priebehom času a pravidelnou starostlivosťou mali ďalej pripomínať továrenský stav.

Odporúčané stránky

pixel