Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Aké topánky si vybrať na jeseň? NAJLEPŠÍCH 10

2024-01-15

Ste fanúšikom vlnených svetrov, kašmírových kabátov a vysokých topánok? Vitajte v skupine milovníkov jesenného stylingu! Hľadáte inšpiráciu na nadchádzajúcu sezónu? Poradíme vám, aké topánky si vybrať na jeseň, aby ste sa cítili módne a pohodlne bez ohľadu na počasie vonku.

Dámska obuv na jeseň – aká bude najlepšia?

Aj keď milujeme jeseň, dobre vieme, že je to najkaprickejšie obdobie roka. Teplé, slnečné dni sa striedajú s chladnými a zamračenými. Pri výbere dámske jesenné topánky je preto dôležité venovať pozornosť nielen dizajnu, ale aj kvalite a odolnosti voči poveternostným podmienkam.

A teda, aká obuv na jeseň bude najlepšia?

     1. S vysokým vrchom

Len pri pomyslení na odkryté členky v októbri vás môže zamraziť? Našťastie návrhári obuvi vytvárajú modely aj pre tých, čo sú zmrzlí. Dlhá jeseň obuv je ponuka pre ženy, ktoré oceňujú nielen štýlový vzhľad, ale aj pohodlnosť nosenia. Vysoký vrch nie len zabezpečuje lepší tepelný komfort, ale chráni aj oblečenie pred znečistením. Je to ideálne doplnenie k štýlovému oblečeniu s vlneným svetrom v hlavnej úlohe! V obchode Filippo nájdete dámsku jesennú obuv s vrchom po členky, po polky členky, cez kolená a dokonca po polovicu stehna.

     2. Z prírodnej alebo ekologickej kože

Nestaviame sa jednoznačne na jednom materiáli, pretože dobre poznáme a oceníme výhody oboch. Jesenná obuv vyrobená z prírodnej kože vyniká veľkou pružnosťou a odolnosťou voči poškodeniu a prasknutiu, aj keď „nemusí“ vodu. Povoluje pokožke dýchať, čo je špeciálne dôležité pri dlhodobom nosení. Aby sme ocenili všetky výhody tejto obuvi, treba si uvedomiť, že modely zo prírodnej kože vyžadujú impregnáciu a správnu starostlivosť.

Jednou z najväčších výhod topánok vyrobených z ekologickej kože je odolnosť voči vlhkosti. Tieto topánky nevyžadujú ďalšiu starostlivosť (stačí ich očistiť od prachu a blata). Modely z umelého materiálu však môžu byť menej pružné a môžu sa rýchlejšie premočiť, preto sa lepšie hodia na krátke prechádzky.

     3. S odolnou podrážkou

Blato, kaluže, ranná inada, mokré lístie a ďalšie darčeky jesene na chodníku – asi nikoho nemusíme presviedčať, že najlepšie topánky na jeseň sú také, ktoré zvládnu „uniesť“ všetky prekvapenia. V Filippo majú všetky topánky, či už z prírodnej alebo ekologickej kože, podrážku vyrobenú z vysokej kvality umelého materiálu. Vďaka tomu sa osvedčia v akýchkoľvek podmienkach.

     4. V obľúbenej jesennej farbe!

Kto povedal, že dámska jesenná obuv musí byť len čierna? V obchode Filippo nájdete modely s modernými farebnými vložkami a topánky v najmodernejších farbách daného ročného obdobia.

Pohodlné a teplé topánky na jeseň

Topánky sú obuv, ktorá si získa najväčšiu popularitu v prechodných obdobiach, teda na jar a na konci jesene. Vynikajú vysokým vrchom, ktorý zakrýva členok (niektoré modely sa dokonca siahajú až po polovicu lýtka). Topánky môžu byť šnurované, nazúvacie alebo na zips. Stále veľkú popularitu majú ažúrové modely a topánky imitujúce hadiu kožu. V tomto období, rovnako ako v predchádzajúcich rokoch, pozorujeme veľký záujem o semišové modely.

1. https://www.efilippo.sk/sk/products/bezove-kozene-vysoke-cizmy-filippo-dbt4146-23-be-29793

Hoci sú topánky spojené predovšetkým s prechodnou obuvou, neznamená to, že hneď ako prídu prvé mrazy, musia sa uchýliť na poličku. Ocieplané topánky s podšívkou sú vynikajúcim výberom na jesennú a zimnú sezónu. Umelé futro je príjemné na dotyk a vytvára dodatočnú vrstvu, ktorá chráni nohy pred nízkymi teplotami.

2. https://www.efilippo.sk/sk/products/kozene-cierne-topanky-filippo-dbt3926-22-bk-28222

 

Sú najobľúbenejšie medzi ženami, ktoré si každý deň vyberajú elegantné štýly Sú najobľúbenejšie medzi ženami, ktoré si každý deň vyberajú elegantné štýly. V našom internetovom obchode nájdete sexi čižmy na vysokom podpätku aj pohodlné čižmy na platforme. Ponúkame aj módne ako alternatíva k ultra tenkým podpätkom.

Glany – ideálna obuv na jesenné dni

Vysoký nárt, hrubá, drážkovaná podrážka a efektné zaväzovanie – to sú prvky, ktoré robia glany nielen odolnými voči poveternostným podmienkam, ale tiež neuveriteľne módnymi.

5. https://www.efilippo.sk/sk/products/cierne-lakovane-topanky-filippo-gln441-23-bk-28819

 

Dizajnéri módy odporúčajú kombinovať ich nielen so štýlizáciami glam rock, ale aj s bežnými a dokonca elegantnými kúskami šatníka. V obchode Filippo nájdete klasické čierne glany so šnurovaním a aj modely na zasúvanie v metalickej farbe alebo dokonca v červenej, ktoré ozvláštnia aj najbežnejšiu štýlizáciu s klasickými džínsami v hlavnej úlohe.

6. https://www.efilippo.sk/sk/products/kozene-ruzove-vysoke-cizmy-filippo-gl429-21-pi-27114

 

7. https://www.efilippo.sk/sk/products/kozene-vysoke-topanky-filippo-gl429-21-gn-27116

 

Univerzálne dámske topánky na jeseň – čo si vybrať?

Hľadáte topánky, ktoré sa budú hodiť takmer ku všetkým jesenným štýlom? Jedným z najuniverzálnejších štýlov jesennej dámskej obuvi sú členkové čižmy. Sú to topánky, ktoré môžete spárovať s ceruzkovou sukňou a elegantným vlneným kabátom alebo s džínsami a prešívanou bomberou.

Odporúčame vám mať v šatníku na jeseň viac ako jeden pár topánok. Po prvé, pretože topánky, ktoré nosíte každý deň, sa rýchlejšie opotrebúvajú. Len s jedným párom je ťažšie zapamätať si správnu starostlivosť o ne, pretože topánky sú neustále používané.

Po druhé, topánky sú doplnkom, ktorý dodáva charakter celému štýlu. Preto sa oplatí experimentovať so štýlmi a farbami, vyberať topánky tak, aby zodpovedali počasiu, príležitosti a... nálade. Pozývame vás na jesenné nákupy vo Filippo!

Prečítajte si tiež:

Odporúčané stránky

pixel