Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Aké topánky a doplnky zvoliť k tmavomodrým šatám?

2024-01-03

Námornícka modrá patrí popri čiernej, bielej a šedej ku klasickým a nadčasovým farbám. Z tohto dôvodu ho radi vyberáme najmä na elegantné príležitosti, akými sú svadby, sväté prijímanie, krstiny, ale aj na pracovné či obchodné stretnutia. Ak je to aj vaša obľúbená farba, určite sa pýtate, aké doplnky a topánky zvoliť k tmavomodrým šatám. Nižšie uvedená príručka poskytuje vyčerpávajúcu odpoveď na túto otázku

Námornícke modré šaty sú stále v móde!

Prečo tmavomodré šaty nikdy nevyjdú z módy? Pretože ide o tlmenú, vkusnú farbu, ktorá sa hodí na mnohé formálne aj menej formálne príležitosti. Námornícka modrá má svoje záblesky, čo znamená, že je módna najmä v konkrétnej sezóne. Vždy však zostáva univerzálnou, klasickou voľbou. Preto môžete mať v šatníku viacero šiat v tejto farbe podľa príležitosti. Odpoveď na otázku, aké topánky nosiť k tmavomodrým šatám, závisí od viacerých faktorov.

V minulosti sa tmavomodré šaty spájali len so spoločenským a dokonca aj biznis oblečením. Námornícka modrá bola farba vyhradená pre školské uniformy, no objavovala sa aj v uniformách vojakov či zamestnancov, ako aj na zásterách. Našťastie dnes má veľa variácií, vrátane extravagantných a ležérnych. Prečítajte si zvyšok nášho sprievodcu a zistite, aká farba topánok ladí s tmavomodrými šatami.

Krátke alebo dlhé tmavomodré šaty – ktoré budú lepšie?

Vybrať si vysoké podpätky alebo ploché topánky s tmavomodrými šatami?

Vybrali ste si outfit a teraz premýšľate, aké topánky budú najvhodnejšie k tmavomodrým šatám? Ak váhate medzi vysokými opätkami a plochými topánkami, navrhujeme, že najdôležitejšia bude v tomto prípade dĺžka vášho outfitu. Tajomstvom je neodhaľovať príliš krátky úsek lýtka, pretože to opticky skracuje nohy. Čo to v praxi znamená? Ak si plánujete obliecť minišaty a šaty po kolená, môžete si vybrať akýkoľvek typ a výšku opätku, prípadne aj ploché topánky, vysoké čižmy a kovbojské čižmy či čižmy do polovice lýtok. Veľká časť nôh bude aj tak viditeľná, takže je jedno, či siahajú až do neba. Podobne aj v prípade maxi dĺžky, ktorá zas pokrýva celú nohu – odpadá problém optického skracovania.

A aké topánky si obuť k námorníckym modrým midi šatám? Niektorí ľudia si myslia, že ide o problematickú dĺžku, no nemusí, ak dodržíte niekoľko pravidiel. V prvom rade neodporúčame topánky, ktorých horná časť končí mierne pod lemom šiat, bez ohľadu na to, či sú na vysokom opätku alebo majú rovnú podrážku. Viditeľný bude len krátky úsek lýtka, ktorý nohy jednoducho skráti. K midi šatám si však môžete pokojne obliecť Baleríny, vysoké čižmy a čižmy pod kolená, ako aj vysoké podpätky, Dámske ihlové lodičky alebo kliny.

Topánky k tmavomodrým šatám – ako si vybrať?

Dĺžku a štýl topánok sme už rozoberali, teraz si vysvetlíme, aká farba topánok je najlepšia k tmavomodrým šatám . Priestor na zlepšenie je skutočne obrovský. V prípade veľmi formálnych štýlov, napríklad do práce a na obchodné stretnutia, odporúčame klasické štýly - čierne a hnedé papuče sa budú skvele hodiť. Ak si môžete dovoliť byť extravagantnejšia, pamätajte, že námornícka modrá a červená sú perfektnou kombináciou, takže urobíte skvelý dojem a zostanete elegantná. Rovnako vkusne bude vyzerať bordová Lodičky. Na väčšie udalosti, ako sú svadby, večierky či rauty, odporúčame ešte väčšie šialenstvo. Tmavomodré šaty môžete oživiť zlatými alebo striebornými ihličkami alebo sandálmi na vysokom opätku a zvýrazníte šiknosť outfitu.

Topánky k tmavomodrým lesklým šatám

Námornícka modrá je farba, ktorá sa často objavuje v saténových alebo saténových kreáciách. Niet divu, pretože šik a trieda idú ruka v ruke. Aké topánky si vybrať k tmavomodrým saténovým šatám? Najlepšie rovnako elegantné. Perfektnou voľbou budú vysoké opätky, najlepšie bordové, zlaté alebo strieborné.

Topánky k tmavomodrým flitrovým šatám

Flitre priťahujú všetku pozornosť a sú veľmi pôsobivé. Ak neviete, aké topánky zvoliť k tmavomodrým šatám s flitrami, pamätajte na striedmosť. Vyberte si klasické vysoké podpätky alebo jemné sandále na vysokom podpätku bez dodatočných ozdôb.

Topánky k tmavomodrým čipkovaným šatám

Čipka zvýrazňuje honosnosť outfitu, je však konzervatívnejšia ako napríklad flitre. Preto odpoveď na otázku, aké topánky nosiť s tmavomodrými čipkovanými šatami, umožňuje ďalšie šialenstvo. Môžete si dovoliť zlaté či strieborné lodičky aj s trblietavou úpravou, leskom, ozdobnými kamienkami či kryštálmi. Najmä preto, že čipka je materiál, ktorý sa často volí na veľmi slávnostné príležitosti, akými sú svadby alebo silvestrovské plesy.

Topánky k tmavomodrým bodkovaným šatám Vrcholom sú tmavomodré bodkované šaty francúzskeho štýlu a vkusu. Je pôvabná a zvodná zároveň, najmä v zapínanej verzii, s malými bambulkami a širokým spodkom. Klasické topánky alebo lodičky s otvorenou špičkou, ako aj všetky druhy sandále na vysokom opätku.

Topánky k námorníckym modrým svadobným šatám

Svadba je jedinečná príležitosť - veľmi slávnostná a zároveň umožňuje veľa stylingových šialeností. Ktoré topánky budú najlepšou voľbou k námorníckym modrým svadobným šatám? Ak chcete naozaj zažiariť, vyberte si lesklé vysoké podpätky. Milujete avantgardné kombinácie? Rozhodnite sa pre fuchsiové topánky. Chcete rozžiariť svoj outfit? Obujte si jemné, nahé sandále s remienkami.

Doplnky k tmavomodrým šatám – čo si vybrať?

Existuje veľa farieb, ktoré dokonale ladia s námorníckou modrou alebo ju naopak zvýrazňujú. Ide o striebornú, zlatú, červenú, bordovú, smaragdovú, béžovú a fuchsiovú. Ak sa pýtate, aké topánky a doplnky sa hodia k tmavomodrým šatám, nezabudnite, že topánky a kabelka by mali byť farebne zladené. Námornícka modrá je sama o sebe dosť konzervatívna, takže ak sa bojíte nudy, zvoľte kobaltový odtieň alebo oživte svoj outfit množstvom zlatých šperkov. Výrazné a kontrastné farebné akcenty fungujú dobre ako doplnky.

Topánky a tmavomodré šaty – styling

Námornícka modrá je pekná farba pre mnoho štýlov. Chcete vyzerať ako ikona francúzskeho štýlu? Vyberte si tmavomodré, rozšírené, bodkované šaty s červenými vysokými opätkami a kabelkou. Chystáte sa na dôležitú prezentáciu a chcete zdôrazniť svoju profesionalitu? Dodajte to svojmu looku klasickými tmavomodrými princeznovskými šatami a béžovými lodičkami na vysokom opätku. ideš na svadbu? Vyberte si kobaltovo modrý outfit a doplňte ho smaragdovými alebo fuchsiovými doplnkami. Hľadáte ideálny letný outfit do práce? Na oživenie celého vzhľadu zvoľte tmavomodré košeľové šaty, balerínky v rovnakej farbe a béžovú alebo bielu kabelku.

Prečítajte si tiež:

Odporúčané stránky

pixel