Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Ako nosiť členkové topánky k šatám?

2024-01-15

Členkové čižmy sú jedným z najčastejšie vyberaných štýlov dámskej obuvi. Najobľúbenejšie sú na jeseň, v zime a skoro na jar. Vyzerajú skvele so zastrčenými nohavicami a úzkymi džínsami. Budú vyzerať rovnako dobre s trochu ženskejšími a romantickejšími štýlmi? Prezradíme vám, aké členkové čižmy nosiť k šatám!

Čo sú členkové topánky?

Skôr než predstavíme najzaujímavejšie štýly so šatami a čižmami, vysvetlíme si, aké vlastnosti sú pre tento štýl najcharakteristickejšie. Toto je dámske topánky, ktoré boli určené na chladnejšie mesiace, preto majú najčastejšie vysoký horný. Môžu byť vyrobené z rôznych druhov materiálov, ako je materiál podobný koži alebo textilný materiál, no najčastejšie sú vyrobené z kože, ktorá je najpružnejšia a najodolnejšia. Kožené čižmy po impregnácii budú fungovať skvele aj v nepriaznivých poveternostných podmienkach.

Hodia sa čižmy k šatám?

Dámske členkové čižmy sú taký univerzálny typ obuvi, že sa hodia takmer ku všetkému. Vyzerajú skvele nielen s princeznovskými šatami a čačky, ale aj s viac celorozopínacími šatami z hrubšej látky. Na jeseň a v zime sa nemusíte vzdávať ženského a romantického vzhľadu! Všetko, čo potrebujete, sú hrubšie pančuchy a vhodné topánky, napr. Chelsea čižmy alebo kovbojské čižmy. Šaty a čižmy sú perfektnou kombináciou aj na jarné a chladnejšie letné dni. Nebojte sa módnych experimentov. S najväčšou pravdepodobnosťou budú vaše obľúbené členkové čižmy vyzerať skvele s vašimi obľúbenými boyfriend džínsami aj s vašimi malými čiernymi šatami.

Ako vybrať členkové čižmy k šatám?

Čo by ste mali zvážiť pri výbere členkových topánok k šatám? V prvom rade venujte pozornosť druhu materiálu, z ktorého sú vyrobené. Ak hľadáte odolnú obuv na niekoľko sezón, zvoľte prírodnú kožu alebo semiš. Ak kupujete obuv s jesenným dažďom alebo prvými zimnými mrazmi, skontrolujte, či má dodatočnú izoláciu. Čižmy sa líšia aj tvarom špičky: väčšina modelov má mandľovú špičku, no na trhu nechýbajú ani módne a sexi topánky so špicatou špičkou. Hoci väčšina členkových topánok má vysoký zvršok, niektoré modely končia tesne nad členkom a iné dokonca do polovice lýtok. Jedným z najdôležitejších rozlišovacích znakov je výška a typ opätku. V stacionárnych aj internetových obchodoch nájdete čižmy na šnurovanie, čižmy nazúvacie a zapínané na zips alebo pracku. Každá z nich bude vyzerať dobre v kombinácii so šatami.

V posledných sezónach sú mimoriadne obľúbené členkové čižmy z materiálov imitujúcich hadiu kožu a etnické vzory. V predajni Filippo je dostatok úplne hladkých modelov (pre fanúšikov módneho minimalizmu) zdobených prackami, gombíkmi či kamienkami (pre milovníkov módnych experimentov).

Šaty a čižmy – módní a pohodlné outfity pro každou ženu

Čižmy jsou díky své různorodosti vhodné pro každou ženu, bez ohledu na věk, styl a barevné preference. Podívejte se, jaké čižmy budou hodit k:

Maxi šaty

Dlouhé šaty a čižmy – je to dobrá kombinace? Samozřejmě! Maxi šaty jsou skvělou volbou na svatbu, elegantní rodinnou oslavu nebo firemní večírek. Pokud probíhá událost v podzimně-zimním období nebo na začátku jara, elegantní a sexy čižmy na jehlovém podpatku s špičatým nosem budou dobrou volbou.

Mini šaty

„Malé černé“ je základní kousek ženského šatníku! Je to model, který se skvěle hodí jak na návštěvu kina, první rande, tak i na večerní setkání s méně formálním charakterem. Pokud máte rády rockové stylizace, vsaďte na černé čižmy vyrobené z materiálů imitujících hadí kůži nebo s nitěmi. Topánky na podpätku nebo platformy opticky prodlouží postavu a vystaví nohy.

Šaty olověné

Olověné šaty jsou základem mnoha kancelářských outfitů. Jaké dámské čižmy zvolit k elegantnímu šatě? Hladké, kožené s nízkým podpatkem nebo klasickým jehlovým podpatkem. V černé nebo tmavě modré barvě.

Členková obuv

Členková obuv je šaty, které připomínají dlouhý košili. Nejčastěji mají pásek nebo vázání v pasu. Je to model, který se skvěle hodí na rande nebo večerní vycházku do města. Szmizjerka nejčastěji sahá do poloviny stehen nebo končí těsně nad kolenem. V casual verzi bude vypadat skvěle s Členková obuv Naopak.

Prečítajte si tiež:

Odporúčané stránky

pixel