Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Ako čistiť gumené a kožené šľapky?

2024-01-29

Dámske gumené a kožené šľapky sú medzi ženami už roky neúprosne obľúbené . Ich dizajn a farby sa menia, no pohodlie, ktoré poskytujú, stále nabáda k ich noseniu v teplých dňoch. Ženy, ktoré uprednostňujú tieto topánky na leto, zdôrazňujú, že ich na nohách prakticky necítia. Otvorený dizajn poskytuje výbornú ventiláciu, ktorá zabraňuje poteniu nôh. Najlepšie je vybrať si letnú obuv najvyššej kvality. Bohužiaľ, niekedy sa zašpiní. Ako čistiť žabky a používať ich niekoľko sezón?

Ako čistiť šľapky?

Keď sa veľa ľudí pýta, ako čistiť dámske šľapky, automaticky ich napadne dať ich do práčky. Výrobcovia domácich spotrebičov čoraz viac ponúkajú režim umývania topánok. Používanie je však na vlastné riziko. Žabky, podobne ako iné topánky, nie je možné prať v práčke, pretože môže dôjsť k ich rozlepeniu a poškodeniu. Existujú aj menej invazívne spôsoby, ako sa z nich zbaviť nepekných nečistôt. Mali by zodpovedať materiálu, z ktorého sú topánky vyrobené. Ako čistiť chlopne, aby sa nepoškodili?

Obnovte krásu gumených a kožených šľapiek

Na leto sa často vyberajú dámske gumené a kožené šľapky. Ženy sa v nich cítia skvele, pretože umožňujú nohe dýchať. Mnohé z nich sú zároveň pohodlné na nosenie ako papuče. Bohužiaľ, topánky sa časom zašpinia a stratia svoj estetický vzhľad. Neznamená to, že by ste sa s nimi mali rozlúčiť a siahnuť po nových. Stačí z nich odstrániť špinu, špinu a trávu. Kľúčovú úlohu zohráva aj odstránenie zápachu potu a zvyškov mazu. Ako čistiť žabky? Podrobné pokyny sú uvedené ďalej v článku.

Ako čistiť gumené šľapky?

Gumené žabky sa veľmi ľahko starajú. Nečistoty z nich odstránite domácimi metódami, ktoré neohrozujú ich trvanlivosť. Ako čistiť gumené žabky? Stačí siahnuť po sóde bikarbóne a pracom prášku. Pri tej druhej by ste si mali prečítať zloženie, pretože prítomnosť bieliacich látok sa neodporúča. Hrozí, že poškodia materiál, z ktorého sú dámske šľapky vyrobené. Sóda bikarbóna a prací prášok bez bielidla sa spoja v pomere 1:1 a následne sa rozpustia v malom množstve teplej vody. Pomocou čistej handričky naneste vzniknutú zmes na obuv a následne obuv utrite čistou vlhkou handričkou. Nakoniec sa použije suchý kus látky na odstránenie vlhkosti zo žabiek. Po každom výstupe sa odporúča utrieť topánky vlhkou handričkou bez čistiacich prostriedkov. Tým sa zabráni tvorbe nových nečistôt.

Ako čistiť kožené šľapky?

Koža je mimoriadne ušľachtilý a odolný materiál za predpokladu, že sa o ňu správne staráme. Obilie, semiš a nubuk vyžadujú úplne odlišné metódy starostlivosti. Chyby v tejto oblasti často vedú k poškodeniu obuvi. Ako čistiť kožené šľapky?

Na starostlivosť o usne sa odporúča roztok jemného mydla a vody. Dámske šľapky očistite vzniknutou zmesou pomocou kefky na topánky s mäkkými štetinami. Je potrebné pamätať na to, aby ste nečistoty odstránili aj z vnútornej strany popruhov na podporu chodidla.

Semišové a nubukové žabky neznášajú kontakt s vodou. Odporúča sa ich čistiť pomocou špeciálnych kefiek a prípravkov.

Kožená stielka sa dosť špiní, pretože je v priamom kontakte s chodidlom, vylučuje kožný maz a pot . To podporuje množenie patogénov vo vnútri obuvi. Vložku sa oplatí pravidelne čistiť. Na to si pripravte šampón na topánky a mäkkú zubnú kefku, ktorou by ste mali krúživými pohybmi nanášať čistiaci roztok. Nakoniec sa vložka utrie suchou handričkou a nechá sa prirodzene vyschnúť, mimo dosahu slnka.

Umývanie kožených šľapiek môže oslabiť ich mechanickú pevnosť. Odporúča sa údržba. Prípravok sa vyberá podľa druhu materiálu, z ktorého sú topánky vyrobené. Koža, semiš a nubuk sa zachovávajú odlišne.

Ako čistiť biele šľapky?

Dámske biele šľapky sa hodia k väčšine jarných a letných štýlov, pretože majú univerzálny charakter. Dobre ladia s mnohými farbami. Okrem toho sú svetlé farby geneticky spojené s teplejším obdobím. Ako čistiť biele šľapky, ktoré ľahko strácajú svoj svieži a atraktívny vzhľad?

Veľa závisí od toho, z čoho sú vyrobené. Biele gumené šľapky sú odolnejšie ako semišové resp. nubukové.Špiny sa z nich zbavíte veľmi jednoduchým spôsobom. Potrebujete len zubnú pastu a zubnú kefku s mäkkými štetinami. Po vyčistení topánky utrite vlhkou handričkou a nechajte prirodzene vyschnúť.

Ako čistiť biele žabky z lícovej kože? 4 lyžičky citrónovej šťavy sa rozpustia v pohári vody. Výsledná zmes sa používa na utretie obuvi čistou handričkou, pričom dávajte pozor.

Biele semišové kožené šľapky najlepšie osviežite pomocou špecializovaných prípravkov dostupných na trhu. Tieto topánky sú najjemnejšie.

Tajomstvá efektívneho čistenia topánok – čo ešte potrebujete vedieť?

Pred nečistotami chráni obuv aj vhodná impregnácia. Predajne ponúkajú špecializované prípravky, ktoré zohľadňujú materiál, z ktorého je obuv vyrobená, a jej farbu. Uistite sa, že máte správne produkty a používajte ich podľa pokynov na obale.

Módne dámske šľapky nájdete v našom internetovom obchode.

pixel