Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Aké topánky nosiť k sukni? Komplexný sprievodca

2024-01-11

Pri výbere topánok k sukni sa často pýtame, ako vytvoriť úspešný styling. Pri zostavovaní outfitov je potrebné zvážiť viacero faktorov. Kľúčovú úlohu tu zohráva: dĺžka sukne, materiál, z ktorého bola vyrobená, jej farba a výber vhodných pančuchových nohavíc. Tento posledný bod možno v neformálnych situáciách počas teplejších dní v roku vynechať. Pozývame vás, aby ste si prečítali komplexného sprievodcu stylingom, ktorý rozptýli akékoľvek pochybnosti súvisiace so skladaním outfitov.

Ako vybrať topánky, aby zodpovedali dĺžke vašej sukne?

Pri výbere topánok k sukni by ste nepochybne mali brať do úvahy jej dĺžku. Niektoré štýly obuvi môžu skracovať nohy a deformovať postavu. Taktiež nenápadné detaily majú niekedy negatívny dopad na vnímanie outfitu.

Topánky s krátkymi sukňami

Pri výbere topánok ku krátkej sukni by ste mali venovať pozornosť prevládajúcemu počasiu a vašej výške. Vysoké ženy si na jar a v lete môžu dovoliť balerínky, mokasíny aj ploché sandále. Na jeseň a v zime im však vyhovujú robotníci, topánky, čižmy a dámske topánky. Aj oni by si však mali dávať pozor, aby ich topánky neporezali na nohách. Na jeseň a v zime, aby ste sa vyhli tomuto efektu, môžete nosiť pančuchové nohavice v rovnakej farbe ako vaše topánky. Na jar a v lete sa však vyhnite opaskom uviazaným alebo zapnutým vo výške členkov. Mnoho topánok sa hodí ku krátkej sukni, pretože dosť odhaľuje nohy a tým ich predlžuje. Nižšie ženy, ktoré chcú opticky pridať pár centimetrov na výške a zoštíhliť postavu, môžu staviť na sandále na vysokom opätku, blokové lodičky, klinové čižmy, ihličkové čižmy alebo čižmy na platforme. Na jar a v lete, keď sa vzdáme nosenia pančuchových nohavíc, stojí za to venovať pozornosť topánkam telovej farby, ktoré prirodzene predĺžia líniu nôh. Na jeseň a v zime voľte pančušky vo farbe členkových čižiem alebo čižiem na vysokom opätku.

Aké topánky nosiť s midi sukňou?

Topánky s midi sukňou predstavujú väčšiu stylingovú výzvu. Na túto dosť problematickú dĺžku si musia dávať pozor aj vysoké ženy. Midi sukňa by mala vždy končiť na štíhlej časti lýtka. Aby nedošlo k deformácii postavy a skráteniu nôh, treba ju kombinovať s vysokými podpätkami. Na jar môžete siahnuť po blokových čerpadlách. V lete sa oplatí zvoliť sandále na vysokom podpätku. Na jeseň a v zime členkové čižmy a vysoké čižmy (klin alebo opätok). Stojí však za to postarať sa o detaily, ktoré ovplyvňujú vnímanie štýlu. Lodičky a sandále na vysokom opätku by nemali mať remienok na členok. Tento poskytuje dodatočnú stabilizáciu, no zároveň strihá nohy a skracuje ich. Členkové čižmy a čižmy by sa zase mali skrývať pod midi sukňou. Ak je medzi nimi a spodnou časťou šatníka voľný priestor, ešte to naruší proporcie postavy.

Vyberte topánky, ktoré sa hodia k dlhej maxi sukni

Zaujíma vás, aké topánky sa najlepšie hodia k dlhej sukni? Máme pre vás dobrú správu. Tento typ výtvorov ponecháva pomerne široký priestor na manévrovanie. Maxi sukne vytvárajú zvislé línie, ktoré opticky zoštíhľujú postavu a predlžujú nohy. Navyše si pod ne môžete obuť ihličky alebo čižmy na vysokom opätku, aby ste si pridali pár centimetrov. To je tiež skvelé riešenie, keď je nám sukňa príliš dlhá a nemáme čas ju skracovať u krajčírky. Často však chceme vytvárať zaujímavé outfity a chceme vystaviť svoje topánky. Topánky k maxi sukni môžu narušiť jej vzdušný charakter, na túto rolu sa budú skvele hodiť workery. Mnoho žien ich nosí každý deň kvôli ich pohodliu. Pri výbere topánok k dlhej sukni si môžete vybrať aj klasické dámske topánky alebo čižmy.

Topánky a farba sukne a pančuchových nohavíc – pravidlá úpravy

Počasie v Poľsku vám nie vždy dovolí odhaliť nohy. Kým koncom jari a leta to vo všeobecnosti nie je problém, na jeseň či v zime si treba obliecť pančuchy. Poskytujú ochranu pred chladom, ale sú aj pozoruhodným módnym doplnkom. Jeho výber je však často ťažký. Tu musíme odpovedať na otázku: aké topánky sa hodia k sukni a aké pančuchové nohavice k nim budú vyzerať najlepšie?. Pozornosť by ste mali nepochybne venovať vzorom a farbám jednotlivých prvkov. Hladká sukňa v čiernej, bielej, šedej alebo námorníckej modrej ponecháva pomerne veľa priestoru na manévrovanie. Ide o neutrálne farby, ktoré sa dobre kombinujú s mnohými ďalšími. Pančuchové nohavice si môžete vybrať farebné alebo vzorované. Ak však tvoríme outfit do práce, najlepšie je voliť tlmenejšie riešenia. Nahé pančuchové nohavice sa budú dobre hodiť k bielym a béžovým sukniam. Tie sa perfektne hodia aj k svetlým členkovým čižmám a čižmám.Nohy sa potom nikde nezarezávajú a vyzerajú dobre.

Avšak tmavšie farby sukní vrátane vínovej, čiernej, námorníckej modrej, grafitovej alebo fľaškovozelenej , fungujú dobre, vyzerajú v kombinácii s čiernymi pančucháčmi a čiernymi členkovými topánkami/čižmami. Môžu sa použiť aj iné farby. K zelenej sukni ladia tmavofialové pančuchové nohavice a slivkové členkové čižmy. Niektoré ženy volia kontrastné kombinácie. Kombinujú zelenú s horčicou. V prípade tohto typu kombinácie je najlepšie, ak sú pančuchy a topánky v rovnakej farbe. Potom opticky predĺžia nohy. Dôležitá je aj hrúbka pančuchových nohavíc. 100 DEN vždy robí nohy objemnými, ale počas mrazov funguje dobre. Pančuchové nohavice 15-60 DEN, ktoré sú priehľadné alebo polopriehľadné, sú najlepšie pre pútavé štýly.

Sukňové topánky a ročné obdobie – ako si vybrať?

Pýtate sa, aké topánky sa najlepšie hodia ku koženej sukni? Po tomto type oblečenia väčšinou siahame v chladnejších dňoch. Kožené sukne sú ťažšou súčasťou stylingu, ktorý sa nehodí na neskorú jar alebo leto. Tieto typy nohavičiek vyzerajú skvele v kombinácii s členkovými čižmami a čižmami. V prípade mini dĺžky môžu mať tieto jesenné topánky buď rovnú podrážku alebo opätok. Na jar môžete nosiť športovú obuv so sukňou. Vyzerajú mimoriadne pôsobivo, pretože narúšajú jeho zmyselný charakter. Biele tenisky alebo tenisky sa čoraz častejšie nosia aj s tužkovými sukňami tesne nad kolená, ktoré tvoria základ biznis stylingu. Ide o veľmi pohodlnú a praktickú obuv. Športovú obuv so sukňou môžete nosiť aj v chladnejších dňoch leta a začiatku jesene. Počas horúcich sviatkov sa tento vzdušný prvok dámskeho šatníka najlepšie kombinuje so sandálmi, šľapkami alebo balerínkami z prírodnej kože.  V zime môžete nosiť čižmy so sukňou. Oplatí sa však dbať na to, aby neprerezávali nohy a nedeformovali postavu. Mušketierske čižmy, ktoré končia pod kolenom, sú často úplne zakryté sukňou, preto sú dôstojným riešením. V prípade nižšieho zvršku zvoľte pančušky vo farbe čižiem.

Aké topánky sa hodia k sukni?

Topánky sa dajú k sukni zladiť mnohými spôsobmi. Niektoré ženy volia konzistenciu jednotlivých prvkov. Ak si zvolia ceruzkovú sukňu, vyberú si ihličky alebo čižmy na vysokom opätku s vypasovaným zvrškom. Keď si však oblečú mikinovú sukňu, zladia ju s dámska športová obuv. Iní však rozkladajú rôzne štýly. Vysoké podpätky kombinujú so športovými sukňami a ceruzkou strihané s robotníkmi alebo teniskami.

Sukňové členkové čižmy

Členkové čižmy vždy dokonale doplnia sukňu, najmä na začiatku jari a jesene, keď je príliš teplá do čižiem a príliš studená na balerínky alebo mokasíny. V posledných rokoch sa stali veľmi populárnymi kovbojské čižmy, ktoré ladia s nohavičkami v štýle boho.

Sukňové čižmy

V zime sa oplatí nosiť čižmy so sukňou , ktoré v kombinácii so správne vybranými pančuchovými nohavicami ochránia vaše nohy pred mrazom a znížia riziko prechladnutia. Tieto topánky sa však líšia v detailoch, vrátane výšky zvršku. Mušketieri siahajú do polovice stehien. Existujú aj čižmy s nízkym a stredným zvrškom. Oplatí sa však uistiť, že končí v relatívne štíhlej časti nohy.

Pracovníci sukní

Pri výbere topánok k sukni čoraz viac prekračujeme obvyklé vzory. Ťažšie topánky, ako sú robotníčky, môžu narušiť jej zmyselný charakter. Mnoho influencerov ich nosí nielen k pleteným sukniam, ale aj k sukniam z lesklého saténu. Vďaka robotníkom vyzerajú tie druhé štýlovejšie.

Športová obuv so sukňou

Tenisky alebo tenisky so sukňou sú riešením, ktoré si vyberú ženy rôzneho veku. Komfort zohráva čoraz dôležitejšiu úlohu a topánky s plochou podrážkou majú nepochybne tú výhodu, že nezaťažujú chrbticu a sú vhodné aj pri niektorých ortopedických ochoreniach. V jednofarebnom a jednoduchom prevedení dokážu vytvoriť celkom klasická kombinácia so sukňou. .

Sukňové čižmy

Jeseň a skorá jar sú obdobím, kedy topánky viesť prechodné ako dámske čižmy. Tieto môžu byť formálnejšie a budú fungovať aj v biznis štýle. Menej elegantné môžete nosiť každý deň a považovať ich za pohodlnú obuv na jesennú prechádzku.

Odporúčané stránky

pixel