Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Aké topánky si vybrať k dámskemu obleku? Elegantné alebo športové?

2024-01-09

Takmer každý z nás má v šatníku dámsky oblek. Je základom mnohých štýlov. Nepostrádateľný v práci, počas dôležitých rodinných osláv alebo formálnych stretnutí. Jeho voľnejšia, ležérna verzia si v posledných sezónach podmanila módne móla a ulice. Je perfektný v každom ročnom období. Vždy si však kladieme otázku, aké topánky budú najvhodnejšie k dámskemu obleku? Ako sa ukazuje, dôležitý je nielen jeho štýl, ale aj farba a príležitosť, na ktorú štýl pripravujeme.

Dámske oblekové topánky – ktoré si vybrať?

Ak sa chceme rozhodnúť, ktoré dámske oblekové topánky budú tou najlepšou voľbou, musíme si položiť niekoľko otázok. Zladenie farieb je samozrejme veľmi dôležité, ale nie je to jediný faktor, ktorý treba zvážiť. Rovnako dôležitý je aj samotný strih obleku. V nasledujúcich odsekoch vysvetlíme, kedy zvoliť elegantná dámska obuv a kedy a ako si vybrať športovú obuv farba topánok k obleku.

Športové alebo elegantné? Výber topánok k obleku

Ak nosíte ležérny oblek do práce alebo na neformálne stretnutie a má skôr voľný strih, pokojne si ho môžete obliecť športová obuv s typom tenisiek. Bude to zaujímavý oddych od formy a dáte svojmu stylingu voľný výraz. Samozrejme, nič vám nebráni obliecť si ihličkové topánky alebo lodičky na nízkom opätku.

Ak však máme do činenia s veľmi elegantným oblekom, najmä vypasovaným strihom, športová obuv bude vyzerať prinajmenšom zvláštne. V tomto prípade vysoké opätky alebo iné lodičky na vysokom opätku. Vybrať si môžete aj elegantné mokasíny alebo dámske oxfordky.

Aké topánky si vybrať k tmavomodrému dámskemu obleku?

Námornícka modrá je takmer taká klasická ako čierna, a tak niet divu, že sa často objavuje v oficiálnych outfitoch. Je to farba skôr formálneho charakteru, dodávajúca na vážnosti, preto sa oplatí položiť si otázku, aké topánky sa budú najviac hodiť k námornícko-modrému dámskemu obleku. Čo sa týka štýlu, stále sa držíme rovnakého princípu ako vyššie. Zameriavame sa na elegantné dámske topánky, pokiaľ nemáme dočinenia s voľným oblekom s károvaným alebo iným vzorom. V tejto situácii budú mokasíny, balerínky alebo dámske oxfordky vyzerať perfektne.

Ak chcete zdôrazniť formálny outfit, zvoľte klasickú čiernu vysoké opätky alebo lodičky na nízkom opätku. Pamätajte však, že námornícka modrá v kombinácii s čiernou robí styling veľmi vážnym, možno až trochu nudným a smutným. Ďalšou tlmenou, ale o niečo veselšou možnosťou je hnedá. Uprednostňujete ešte jasnejšie akcenty? Vyberte si béžové alebo nahé lodičky na vysokom opätku, ktoré krásne ladia s námorníckou modrou. A ak chcete svoj štýl rozbiť niečím odvážnym, zvoľte fuchsiové, červené alebo smaragdové lodičky.

Topánky k dámskemu modrému obleku – ktoré si vybrať?

Modrá je farba, ktorú Poľky milujú a niet divu, pretože dokonale zvýrazňuje náš typ krásy. Je tiež menej formálny ako námornícka modrá, čierna alebo šedá. Aké topánky sa hodia k dámskemu modrému obleku? Svetlobéžové, nahé alebo biele vysoké podpätky alebo lodičky na nízkom opätku zdôraznia ľahkosť styling. Skvele budú vyzerať aj rôzne odtiene hnedej. Máte radi výrazné kontrasty? Zvoľte si koralové lodičky na vysokom opätku. Alebo sa možno chystáte na svadbu či recepciu? V takejto situácii budú zlaté alebo strieborné vysoké podpätky vyzerať skvele.

Ak chcete zdôrazniť slávnostný charakter outfitu, zvoľte výrazný akcent v podobe pútavých šperkov, napr. hrubá zlatá retiazka alebo veľké náušnice výraznej farby.

K voľnému modrému obleku samozrejme nenosíme len elegantné dámske topánky. Zvoľte si voľný strih so širokými nohavicami, oversize sako a padavé látky a zvoľte napríklad béžové tenisky. K tomuto strihu dokonale ladia aj sandále na vysokom opätku, napríklad perleťové, zlaté alebo kamienkové.

Aké topánky si vybrať k bielemu dámskemu obleku?

V bielom obleku urobíte skvelý dojem bez ohľadu na príležitosť. Je to skvelý štýl do práce, na elegantnú párty a dokonca aj na svadbu. Aké topánky sú najlepšie k dámskemu bielemu obleku? Záleží na príležitosti, na ktorú sa chystáte. V práci zvoľte tlmené farby a look doplňte napríklad béžovými lodičkami. Ak skladáte outfit na veľmi elegantnú príležitosť, akou je hostina či svadba, môžete sa s topánkami trochu vyblázniť. Skvele poslúžia vysoké podpätky v rôznych farbách: zlatá, strieborná, smaragdová či amarantová. Nezabudnite si vybrať kabelku, najlepšie v rovnakej farbe ako vaše topánky. A ak sa rozhodnete aj pre visiace náušnice s kryštálmi, určite budete vyzerať šik. V takomto štýle budete vyzerať fenomenálnejšie ako v mnohých plesových šatách.

Máte vo svojom šatníku biely oblek voľného strihu? Bude sa hodiť k športovej obuvi a jej farba závisí len od vašej fantázie. Celý look zvýrazníte výberom veselého jednofarebného trička alebo trička s potlačou. Tento outfit sa hodí ako do práce, tak aj na neformálne stretnutie alebo vychádzku s priateľmi.

Prečítajte si tiež:

Odporúčané stránky

pixel