Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Aké topánky sa hodia k dlhým šatám?

2024-01-08

Maxi šaty sú zvyčajne považované za elegantnejšie ako minišaty, a preto sa často vyberajú na formálne stretnutia a oslavy. Niektoré ženy ho rady nosia aj každý deň. Je to spôsobené ich individuálnymi preferenciami a všeobecne chápaným pohodlím. Nie všetky ženy rady ukazujú svoje nohy. Okrem toho dlhé šaty v niektorých prípadoch riešia otázku výberu topánok a pančuchových nohavíc. Napríklad zvršok členkových topánok alebo čižiem sa skrýva pod oblečením, takže nie je vidieť, že sekne nohu na nepriaznivom mieste. Aké topánky vyzerajú najlepšie s dlhými šatami? Čo by ste mali zvážiť pri ich výbere?

Ako zladiť dlhé šaty s topánkami – najdôležitejšie pravidlá

Maxi šaty by mali ladiť s topánkami, aby vytvorte s nimi koherentný štýl. Niekedy je jeho vnímanie ovplyvnené nuansami, vrátane výšky opätku, jeho hrúbky a farby kovových spôn. Dôležitá je aj farba topánok. Ktoré topánky sa najlepšie hodia k maxi šatám? Tento odsek rozoberie najdôležitejšie pravidlá pri skladaní outfitu.

Farba šiat a farba topánok

Mnoho ľudí verí, že čierne a béžové topánky sa hodia ku všetkému. V skutočnosti je ťažké označiť univerzálnu obuv, pretože každá situácia, oblečenie a ročné obdobie si vyžaduje výber trochu iného modelu. Napríklad čierna Sandále na podpätku v kombinácii s bielymi šatami pôsobia dosť ťažko a béžové v kombinácii s čiernym outfitom vytvárajú priveľký kontrast. Nestojí za to obmedzovať sa len na iné farby, pretože móda je založená na zábave a vymanení sa zo strnulých vzorov. Ľudia, ktorí sa pýtajú, ako zladiť farbu topánok s odtieňom šiat, môžu použiť jedno z nižšie uvedených pravidiel. Prvý predpokladá, že sa riadime podobnosťou. Niektorí ľudia si vyberajú topánky v rovnakej farbe ako šaty, ale oba odevy sa mierne líšia odtieňom. Okrem toho sú farby rozdelené do určitých skupín. Napríklad bielené modré, ružové, zelené, žlté a koralové sa nazývajú pastely. Každý zo spomínaných odtieňov sa dobre kombinuje s ostatnými. Maxi šaty v pastelovej ružovej sa perfektne hodia k modrým sandálom na vysokom opätku. Ku kobaltovo modrému outfitu si zasa môžete obliecť fuchsiové ihličkové lodičky.

Druhým pravidlom je vytváranie kontrastných kombinácií. Tu sa oplatí použiť farebné koliesko a zvoliť farbu na opačnej strane.Napríklad fialový odtieň šiat bude navyše zvýraznený horčicovými farbami Sandále na podpätku. Hra s kontrastom by mala byť v súlade s predpokladom, že farby zvýrazňujúce typ reprezentovanej krásy sú umiestnené vedľa tváre. Napríklad zima vyzerá dobre vo fialových šatách a jeseň v horčicových. Doplnky, ktoré sú ďaleko od tváre, môžu pochádzať z paliet iných ročných období.

Pokiaľ ide o jednoduché a elegantné maxi šaty, ktoré boli zakúpené na väčšiu oslavu, oplatí sa zvoliť mierne šperky. Lodičky na nízkom podpätku Dlhý outfit v sýtej čiernej sa môže zdať ohromujúci a nudný, ak nie je kombinovaný so zaujímavými topánkami. Strieborné a zlaté lodičky, ktoré krásne odrážajú svetlo, sú riešením, ktoré stojí za zváženie. Mali by však korešpondovať so šperkom. Napríklad strieborné náušnice by sa nemali kombinovať s lodičkami zo žltého zlata.

 

Stupeň formálnosti – dlhé ležérne a elegantné šaty

Povaha oblečenia často určuje, aké topánky sa hodia k dlhým šatám. Biele maxi košeľové šaty zakúpené do kancelárie, kde neexistuje žiadny dress code, ponecháva dostatok priestoru na manévrovanie. Niektoré ženy ho kombinujú s balerínkami, plochými sandálmi, či dokonca teniskami. Vďaka tomu získajú mimoriadne pohodlný ležérny outfit. Elegantné maxi šaty si vyžadujú formálnejšie prostredie. V ich prípade sa budú hodiť sandále na vysokom opätku a lodičky na vysokom opätku. Táto obuv nielen opticky predĺži nohy a zoštíhli postavu, ale aj zdôrazní slávnostný charakter obradu. Ženy, ktoré sa v nich necítia pohodlne, si vždy môžu vybrať Sandále na podpätku, pretože poskytujú väčšiu stabilitu. Pri výbere topánok na maxi šaty na svadbu stojí za to vziať do úvahy ročné obdobie. Sandále sú skvelé v lete, no na vonkajšie oslavy je lepšie zvoliť tie s rovnou podrážkou. Na začiatku jari a na jeseň si zas zaslúžia mimoriadnu pozornosť lodičky na vysokom opätku.

Otvorené alebo zatvorené prsty?

Ľudia, ktorí sa pýtajú, ako vybrať topánky k dlhým šatám, by mali brať do úvahy pravidlá etikety. To hovorí, že vo formálnych situáciách, ako je pracovný pohovor alebo stretnutie s klientom, by ste si mali obuť topánky s uzavretou špičkou.  Sandále a šľapky na vysokom opätku sú však vhodné na svadby, krstiny a iné súkromné oslavy. Dôležité je aj ročné obdobie – v chladných dňoch sú lepšie uzavreté topánky, v teplých zase otvorené topánky. Ženy, ktoré chcú nosiť pančuchové nohavice, by mali voliť radšej lodičky na vysokom opätku, tenisky, tenisky, členkové čižmy alebo čižmy. Spomínaná obuv má uzavretú prednú časť. Ak chcete skombinovať sandále s pančucháčmi, hľadajte model bez švov na úrovni prstov.

Aké topánky nosiť k dlhým letným šatám?

Letné maxi šaty môžu byť neformálne , sprevádzajú niektoré ženy počas dovolenkových výletov, stretnutí s priateľmi a práce na mieste bez dress code. Iné sa zasa nosia na väčšie oslavy vrátane svadieb či obchodných stretnutí. V prvom prípade je väčšia voľnosť - môžete si vybrať pohodlné balerínky, ploché sandále, mokasíny, tenisky a tenisky. V druhom prípade budú lepšou voľbou sandále na vysokom opätku (svadobné) a lodičky na vysokom opätku (pracovný pohovor, rokovania s klientom). Aké topánky sa najlepšie hodia k dlhým letným šatám? Často to určuje povaha samotného stvorenia.

Dlhé kvetinové šaty

Dlhé kvetinové šaty podľa mnohých ľudí spôsobuje značné ťažkosti pri výbere príslušenstva. V skutočnosti vám umožňuje vytvárať veľa zaujímavých štýlov. Ženy, ktoré uprednostňujú bezpečné riešenia, často vyhľadávajú topánky vo farbe pozadia. Ladia ich s kabelkou v rovnakom odtieni. Týmto spôsobom dosiahnu konzistentný styling. Pri premýšľaní, aké topánky k dlhým kvetinovým šatám vytvoria zaujímavý outfit, veľa ľudí zabúda, že môžete použiť akýkoľvek odtieň, ktorý sa na outfite objaví. Červené, ružové, žlté a fialové tulipány sa skvele hodia k červeným, ružovým, žltým a fialovým sandálom na vysokom opätku. V tomto prípade sa oplatí zvoliť kabelku v odtieni topánok, aby ste štýl zapli na sponu.

Dlhé šaty v boho štýle

Dlhé boho šaty majú mierne romantický , a zároveň umelecký charakter. Medzi ženami sú veľmi obľúbené najmä na jar a v lete. Kreácie so strapcami, strapcami, volánikmi a anglickými výšivkami si vyžadujú vhodnú obuv. Ročné obdobie určuje, ktoré topánky sa najlepšie hodia k dlhým boho šatám. Na jar a na jeseň sa ich oplatí skombinovať s členkovými čižmami s voľným zvrškom bohato zdobeným perforáciou.V lete vyzerajú boho šaty efektne s espadrilkami, šľapkami s tkanými ramienkami, balerínkami s čipkou a sandálmi, ktorých popruhy sú štylizované ako z ľanu alebo juty. V oboch prípadoch musí farba outfitu ladiť s topánkami. Odporúča sa aj miernosť. Ofina na šatách nie vždy vyzerá dobre so strapcami na sandáloch. Niekedy je tento dekoratívny prvok presýtený.

Hladké šaty

Hladké maxi šaty sa považujú za mimoriadne bezpečné riešenie, pretože sa dajú pomerne ľahko štylizovať. Výber správneho príslušenstva nie je náročný. Niektoré ženy nosia topánky v rovnakej farbe ako outfit s obyčajnými maxi šatami. Iné si vyberajú topánky v podobnom odtieni. K fuchsiovým šatám sa napríklad rozhodnú obuť fialové sandále na vysokom opätku.Je veľa žien, ktoré si cenia hru s kontrastom a vyberajú topánky vo farbe na opačnej strane farebného kolieska. Minimalistické oblečenie v bielej, čiernej a béžovej farbe vám umožní vybrať si viacfarebnú obuv.

Aké topánky si vybrať k maxi šatám na jeseň a v zime?

Na jeseň a v zime majú ženy rady vybrať si dlhé pletené šaty, ktoré chránia telo pred chladom. Najlepšie sa k nim hodia čižmy a čižmy na vysokom opätku. Tie môžu byť v rovnakej farbe ako outfit, vytvárať s ním kontrast alebo dodržiavať princíp podobnosti. V chladnejších ročných obdobiach ženy uprednostňujú tmavšie šaty, preto sa oplatí kúpiť zimné topánky čiernej, hnedej, tmavomodrej a šedej. Maxi outfity sú ideálnou voľbou na jeseň a zimu. Majú mimoriadne praktický charakter. Väčšinou sú zvršky členkových čižiem a čižiem schované pod šatami, takže na ich výške či miere priliehania k lýtku veľmi nezáleží. Maxi šaty na zimu riešia aj problém s výberom pančuchových nohavíc. Výnimkou sú biele outfity z materiálu nízkej gramáže, pod ktorými sú viditeľné tmavšie doplnky. Vďaka priliehavému strihu by sa dlhé bodycon šaty mali kombinovať s hladkými čižmami alebo členkovými topánkami. Keď tieto zimné topánky obsahujú vyvýšené ozdoby vrátane spôn, pod oblečením nepekne vyniknú. Aby maxi dĺžka neprebíjala a nedeformovala postavu, odporúčajú sa členkové čižmy a čižmy na vysokom opätku. Ženy, ktoré sa necítia sebavedomo vo vysokých podpätkoch, by si mali vyberať modely s hrubším a stabilnejším podpätkom.Tie poskytujú väčšiu voľnosť. Dobrým riešením sú často čižmy na nízkom opätku a členkové čižmy. To vždy opticky predĺži nohy, dodá stylingu ľahkosť a zoštíhli postavu.

Prečítajte si tiež:

Odporúčané stránky

pixel