Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Abrazívne remienky v sandáloch - ako sa s nimi vysporiadať?

2023-06-29

V lete, keď stúpa ortuť teplomera, radi nosíme topánky s otvorenou špičkou a otvoreným podpätkom. Bohužiaľ, veľmi často sa stáva, že keď prvýkrát vykročíme v nových topánkach, skončíme s bolestivými odreninami a pľuzgiermi. čo robiť, keď sandále bolia? Tu je niekoľko tipov!

Prečo kožené sandále alebo iné topánky spôsobujú otlaky na nohe?

Hlavnou príčinou odrenín je zle padnúca obuv: príliš tesná alebo príliš voľná. Mnohí ľudia, najmä v lete, robia aj jednu základnú chybu: po príchode z pláže, po skončení kúpania alebo po odchode z bazéna si obúvajú mokré alebo vlhké nohy. Je to jednoduchý spôsob, ako poškodiť pokožku, ale nielen to! V lete je oveľa ľahšie získať plesne na nohách a nechtoch. Odieranie prstov v sandáloch v kombinácii s vysokými teplotami a vlhkosťou môže viesť k vzniku tohto veľmi nepríjemného a ťažko liečiteľného ochorenia.

Odreniny a pľuzgiere vznikajú na miestach, kde je pokožka v priamom kontakte s obuvou, vrátane päty, chodidiel, strednej časti chodidla, členku (ak sú v tejto oblasti odierajúce remienky sandálov) a v prípade žabiek aj medzi prvým a druhým prstom.

Príčinou odrenín môže byť aj nekvalitná obuv. Preto sa najmä v lete oplatí siahnuť po plochých dámskych sandáloch. z prírodnej kože, ktorá je pružná, priedušná a prispôsobí sa chodidlu. Hoci kožené sandále môžu pri nesprávnom používaní alebo nesprávnej veľkosti tiež odierať nohu, obuv vyrobená z plastu je oveľa pravdepodobnejšou príčinou odierania.

Čo môžete urobiť, aby sa vám v nových sandáloch nerozrezali päty?

Čaká vás dovolenkový výlet, koktailový večierok alebo svadba pod holým nebom? Chcete sa uistiť, že vaše čerstvo zakúpené sandále na vysokom podpätku nezačnú drieť, keď to najmenej čakáte? Odierajúce sa špičky sandálov môžu pokaziť aj tú najúžasnejšiu oslavu. Preto sa oplatí myslieť na ochranu nôh vopred. Čo môžete urobiť, aby ste zabránili odieraniu sandálov? Na trhu je k dispozícii mnoho výrobkov, ktoré chránia vaše nohy pred odreninami a pľuzgiermi. V obchode Filippo nájdete okrem iného:

  • Pätné košíčky a podpätky BAMA – sú výrobky, ktoré sú ideálne aj pre obuv s otvorenou pätou. Ochránia chodidlo pred mechanickým poškodením aj počas celonočnej párty. Dámske sandále ktoré sa odierajú, sú minulosťou.
  • Gélové vložky alebo gélové vankúšiky BAMA – Chcete nosiť sandále na platforme, ale bojíte sa, že sa na druhý deň zobudíte s odreninami a pľuzgiermi? Diskrétne gélové polovičné vložky alebo vankúšiky sú skvelým spôsobom, ako si poradiť s odretými sandálmi. Je to riešenie, ktoré bude fungovať aj v prípade topánok s otvorenými špičkami a podpätkami.

Čo robiť, ak si v sandáloch odriete prsty na nohách?

Už viete, čo robiť, aby ste sa vyhli odreninám, ale čo keď ste si už poškodili pokožku a odierajúce sa sandále vám sťažujú chôdzu? V prvom rade si nepríjemnú obuv čo najrýchlejšie vyzujte a nechajte nohy odpočívať. Kúpeľ s bylinkami, ako je šalvia alebo harmanček, ktoré majú antiseptické a upokojujúce vlastnosti, môže priniesť úľavu. Konajte čo najskôr! Odreniny sú predohrou k vážnejším problémom. Keď sa na chodidlách objavia pľuzgiere naplnené lymfatickou tekutinou, každý krok spôsobí bolesť a nepohodlie. Ak pľuzgier praskne, ranu treba vydezinfikovať a chrániť pred znečistením a mechanickým poškodením. Ak máte opakujúce sa problémy s odreninami a pľuzgiermi, oplatí sa navštíviť ortopéda, aby vám nohy vyšetril. Ak problémom nie sú len odierajúce sa remienky v sandáloch, ale napríklad aj porucha držania tela, lekár odporučí rehabilitáciu a špeciálne ortopedické vložky.

Rýchle riešenie na trenie nôh v sandáloch

Čo máme robiť, ak sa nám odierajú kožené sandále, ale nemáme možnosť okamžite vymeniť obuv? Potom sa oplatí použiť špeciálne prípravky na odreniny dostupné v drogériách alebo lekárňach. Takéto prípravky okamžite zmiernia bolesť a urýchlia regeneráciu kože. V lete, najmä ak sa chystáte na dlhý výlet, je dobré vziať si so sebou obväz na odreniny alebo pľuzgiere, ktorý poskytne rýchlu úľavu.

Prečítajte si tiež:

Odporúčané stránky

pixel