Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Ako chodiť na ihličkách a vysokých opätkoch? Všetko, čo potrebujete vedieť na jednom mieste

2024-01-02

Nohy na vysokých opätkoch vyzerajú fenomenálne, to je prečo sa mnohé ženy rozhodnú nosiť vysoké podpätky, aj keď nie sú práve najpohodlnejším riešením. Aby ste počas dôležitej oslavy, akou je svadba alebo karnevalový ples, podali dobrý výkon, oplatí sa predtým nacvičiť správne držanie tela a podniknúť kroky. Mali by ste si však dávať pozor na svoje úmysly – ženy, ktoré začínajú svoje dobrodružstvo s týmto typom obuvi, by si mali zvoliť nižší a hrubší podpätok, ktorý poskytuje väčšiu stabilitu. Ako nosiť vysoké opätky, aby ste vyzerali noblesne?

Nohy na vysokých opätkoch – prečo sme tak ochotní nosiť tento typ obuvi?

Naučiť sa chodiť na vysokých opätkoch je veľká výzva, ale mnohé ženy sa ich rozhodnú nosiť, pretože vďaka týmto topánkam vyzerá ich postava mimoriadne výhodne. Opätok vždy nohu opticky predĺži, najmä ak ide o predĺženie nohy z hľadiska farby. V lete, keď si môžete dovoliť obnažiť svoje telo, sa oplatí vybrať pohodlné vysoké opätky v nahý odtieň čo najbližšie k tónu vašej pleti. V chladnejších dňoch by ste si mali vyberať topánky, ktoré farebne ladia s pančucháčmi, aby ste dosiahli efekt optického predĺženia nôh. Nohy na vysokých opätkoch často vyzerajú menšie, než v skutočnosti sú. Ženy, ktoré nosia veľkosť 40-41 ich rady využívajú na mierne korigovanie dĺžky. Dokonca aj lodičky na nízkom opätku dodajú eleganciu a zdôraznia vznešenosť oslavy postavy. Prispievajú tiež k optickému zoštíhleniu postavy.

Ako chodiť na vysokých opätkoch? Správna technika

Nosenie vysokých opätkov dodáva ženám sebavedomie a odhodlanie. Dokonca sa ukázalo, že tento typ obuvi v kombinácii s dámskym oblekom uľahčuje ich profesionálny postup. Psychológia obliekania hrá v ich prospech len vtedy, keď sa štýlovo pohybujú na vysokých opätkoch. Ženy, ktoré nedokážu udržať rovnováhu, robia neisté kroky a zaujímajú zhrbené držanie tela, nie sú vnímané ako profesionálky. Ako sa naučiť chodiť na vysokých opätkoch tak, aby vám skutočne zvýšili sebavedomie?

Držanie tela

Naučenie sa chôdze v podpätkoch zahŕňa zvládnutie správnej techniky. Pozostáva okrem iného z: držanie tela. Pri chôdzi na vysokých opätkoch sa odporúča, aby žena narovnala ruky, mierne zdvihla hlavu, stiahla lopatky k sebe a vtiahla brucho. Táto poloha tela nielen uľahčuje pohyb. vysoké podpätky, ale priaznivo pôsobí aj na sociálne vnímanie. Kladie dôraz na sebavedomie a odhodlanie. Stojí za to zabezpečiť, aby chôdza na vysokých podpätkoch nemala negatívny vplyv na vašu mimiku. Ak sa na vašej tvári prejavuje bolesť, skľúčenosť alebo neistota, mali by ste zvážiť, či sú vaše topánky pohodlné. Nie všetky ženy sa v tenkých podpätkoch cítia sebavedomo, niekedy môžu byť lepším riešením lodičky na ihličkách, ktoré poskytujú väčšiu stabilitu pri pohybe. Ruky by pri pohybe na vysokých opätkoch mali fungovať, ak sa prilepia k telu, je to nielen náročnejšie na udržanie rovnováhy, ale pôsobí to aj neprirodzene.

Umiestnenie nôh

Ako nosiť opätky, aby ste urobili dobrý prvý dojem, napríklad počas pracovného pohovoru? Kľúčovú úlohu zohráva usporiadanie chodidiel. Tie by mali byť umiestnené rovno, jeden za druhým. Medzi ľavou a pravou nohou by ste mali udržiavať malú vzdialenosť a nezabudnite ich umiestniť rovnobežne. Bohužiaľ, veľa žien smeruje prsty dovnútra, čo spôsobuje, že ich chodidlá zvierajú ostrý uhol. Pri pohybe môže pripomínať krok tučniaka. Pri chôdzi na vysokých opätkoch by ste mali najskôr položiť prsty na povrch a až potom pätu. Ženy, ktoré sa ladne pohybujú na vysokých opätkoch, majú kolená vždy vystreté. Ohnuté nevyzerajú veľmi esteticky. Kroky, ktoré podniknete, by nemali byť ani príliš veľké, ani príliš malé. Pohyb v špičkách odhaľuje neistotu. Príliš veľké kroky však nemusia zodpovedať elegantnému charakteru topánok na vysokom opätku. V situácii, keď ani pohodlné vysoké opätky neposkytujú dostatočnú voľnosť pohybu, môže byť lepším riešením naučiť sa chodiť na klinoch. V ich prípade je telesná hmotnosť rozložená rovnomerne, čo uľahčuje zaujatie rovného držania tela a správne kroky.

A čo veľmi vysoké opätky?

Veľmi vysoké opätky veľmi zaťažujú svaly tela a chrbtice. Hoci vyzerajú veľkolepo, oplatí sa zvážiť vaše skutočné možnosti. Ženy, ktoré ešte nikdy nenosili podpätky, by s nimi mali svoje dobrodružstvo začať od výšky 5-7 cm. 10-centimetrové podpätky sú pohodlnejšie riešenie, keď má ich predná časť klin. Toto zvýšenie znižuje výšku opätku. Napríklad pri 13-centimetrových podpätkoch vďaka 8-centimetrovej platforme vpredu vyzerajú ako kačice. Takéto vysoké topánky bez špičky sa zväčšujú by mali nosiť len ženy so značnými skúsenosťami s ich nosením.

Ľudia, ktorí si kúpili 12 cm podpätky, často premýšľate, ktoré prsty prilepiť na vysoké opätky. Aj keď sa toto riešenie môže zdať dosť prekvapivé, má racionálne opodstatnenie. 3. a 4. prst by mal byť prilepený pomocou hypoalergénnej lekárskej pásky, pretože tu sa vyskytuje metatarzálny nerv. Veľmi vysoké topánky ho vystavujú enormnému preťaženiu, ktoré sa prejavuje bolesťou.

Ihličky s výškou 10-13 cm budú iba pracovať v prípade zdravých ľudí, ktorí netrpia chorobami chrbtice a nôh. Odporúča sa ich občas nosiť. Príliš časté nosenie takýchto vysokých topánok môže viesť k deformácii chodidla.

Platia tieto pravidlá aj pre iné typy podpätkov?

V skutočnosti by ste vždy mali chodiť na vysokých opätkoch so vzpriameným držaním tela a nohami umiestnenými rovno za sebou, ale určité detaily si vyžadujú dodatočnú pozornosť. Sandále na vysokom opätku musia dobre chrániť prsty na nohách proti vypadnutiu. Otvorená predná časť zvyšuje riziko zranenia, preto by ste si v prípade týchto topánok mali dávať ešte väčší pozor na výšku prispôsobenú vašim schopnostiam. Sandále na Súpätí sú menej pohodlné ako vysoké podpätky. Pri nesprávnom umiestnení chodidla často trčia najväčšie prsty do strany a môžu sa vykrútiť. V prípade sandálov na vysokom opätku sa oplatí zvoliť radšej hrubšie remienky, ktoré poskytujú primeranú oporu, než tenké, hoci tie druhé vyzerajú estetickejšie.

Členkové topánky na vysokom opätku majú vyšší zvršok, ktorý zakrýva členok a často aj časť lýtka. Na jednej strane sú takéto topánky stabilnejšie ako sandále. Na druhej strane musíte nohy umiestniť správne, pretože členok je náchylný na vyvrtnutie. Aj keď nedôjde k zraneniu, nesprávny krok môže spôsobiť bolesť v dolnej časti nohy. Stojí za to dbať na to, aby zvršok topánok tesne priliehal k členku a lýtku. Ak je uvoľnený, môže spôsobiť jeho skrútenie. Ženy, ktoré sa necítia sebavedomo v podpätkoch, si radi vyberajú klinové členkové topánky. Tiež opticky zoštíhľujú postavu a predlžujú nohy, čím poskytujú väčšiu voľnosť pohybu. Vyššie uvedené topánky na kline umožňujú rovnomerné rozloženie hmotnosti tela, zatiaľ čo v podpätkoch väčšina váhy pripadá na prsty.

Nie každá päta je rovnaká. Tenké sa zvyčajne vyznačujú nízkou stabilitou, zatiaľ čo topánky na vysokom podpätku sa cítite istejšie. V ich prípade by ste tiež mali udržiavať vzpriamené držanie tela a používať techniky umiestnenia chodidiel opísané vyššie.

Ako sa naučiť chodiť na vysokých opätkoch? Lekcie, kurzy alebo samoštúdium

Naučiť sa chodiť na vysokých opätkoch si vyžaduje cvik, oplatí sa zvážiť rozdelenie na etapy. Mnohé ženy sa túto zručnosť naučia samé doma. Keď nosíte vysoké opätky, je najlepšie prejsť sa pred veľkým zrkadlom, aby ste spozorovali všetky súčasti a v prípade potreby ich upravili. V zrkadle vidíte pokrčené kolená či pokrčené ruky, ktoré robia zlý prvý dojem pri pracovnom pohovore či obchodnom stretnutí. Internet ponúka bezplatné lekcie, ktoré predstavujú kľúčové problémy súvisiace so správnym držaním tela a podnikaním krokov. Niektoré ženy sa rozhodnú zúčastniť sa špeciálnych kurzov, no vo väčšine prípadov tréningy vykonávané doma prinášajú želané výsledky. Na začiatok sa oplatí vybrať topánky s nízkym a hrubším podpätkom (maximálne 4 cm). Časom môžete siahnuť po vyšších a tenších podpätkoch. Úspech v skoršom štádiu vám dodá sebavedomie a motivuje vás pokračovať v učení

Časté otázky – čo ešte potrebujete vedieť?

Vyššie uvedené vysvetľuje, ako chodiť na vysokých opätkoch. Záujem žien však pútajú aj iné aspekty. V častých otázkach nižšie nájdete veľa užitočných tipov na nosenie vysokých opätkov.

Ako vyliezť po schodoch na vysokých opätkoch?

Pri lezení po schodoch sa odporúča umiestniť iba predná časť chodidla a prsty na priečkach. Pri vykonávaní tejto činnosti sa oplatí zaistiť vlastnú bezpečnosť pridržaním sa zábradlia. Keď idete dolu schodmi, položte celé chodidlo a pätu na ďalšie schody.

Ako chodiť po dlažobných kockách na vysokých opätkoch?

Dlažobné kocky sú nočnou morou všetkých žien, ktoré uprednostňujú vysoké podpätky. Tenká päta sa ľahko zaborí do priestoru medzi dlaždicami, čo môže mať za následok vyvrtnutie členku. Aby ste predišli zraneniam, oplatí sa na tento typ chôdze zvoliť lodičky na vysokom opätku.

Ako vydržať celý deň na vysokých opätkoch?

Niektoré ženy nosia v práci vysoké opätky. Po niekoľkých hodinách pociťujú výrazné nepohodlie, ktoré sa dá zmierniť používaním gélových chráničov priehlavku, gélových podpätkov a náplastí proti kukuričnému okoliu. V mnohých prípadoch sa mimoriadne osvedčí aj sprej na naťahovanie topánok.

Ako chodiť na vysokých opätkoch bez bolesti?

Pohodlné vysoké podpätky vyrobené z mäkkej kože profilované, pomáhajú predchádzať bolesti. Ženám, ktoré svoje dobrodružstvo s opätkami len začínajú, sa neodporúčajú opätky vysoké 10-13 cm. Je lepšie zvoliť o niečo nižšie, ale dá sa v nich pohybovať ladne a bez bolesti. Aby ste sa vyhli nepríjemným príznakom pri nosení vysokých opätkov, prelepte 3. a 4. prst lekárskou páskou. Klin vpredu znižuje výšku opätku, a preto je to trik, ktorý stojí za pozornosť.

Odporúčané stránky

pixel